Cases

RIAS skyddar bagaget hos SAS

RIAS skyddar bagaget hos SAS

Ett utvecklingsprojekt mellan SAS och RIAS har nu lett till att 75 av flygbolagets bagagevagnar på Köpenhamns flygplats utrustats med sidor och tak i polykarbonat. Därmed har vagnarna och bagaget fått bättre skydd än de gamla presenningarna gav.

- Presenningar går lätt sönder och det kostar arbetstid att byta ut dem. Den tiden kan nu användas till annat, säger Martin Thomsen, som är senior project manager hos SAS.
Faktiskt lyckades vi frigöra två medarbetare som var heltidssysselsatta med reparationsarbete och som nu kan ta sig an andra arbetsuppgifter.

Martin Thomsen ser stora perspektiv i lösningen, därför att de så kallade BBB-vagnarna som försetts med tak och sidor i polykarbonat, samtidig är mycket bra för arbetsmiljön. Vagnarna kan rymma 30 st. bagage och ingår i en fullautomatisk lastning och lossning. Den automatiserade bagagehanteringen innebär inte samma stora belastning för bagagemedarbetarna som den traditionella arbetsrutinen innebär. Och med skalet av polykarbonat är materialet och därmed bagaget nu också mycket bättre skyddat.

Mogens Roed-Sørensen, som är produktspecialist hos RIAS bearbetningsavdelning RIPRO, förväntar att lösningen från Köpenhamns flygplats breder ut sig till andra flygplatser:

- Polykarbonat är ett mycket hårt och beständigt material och det är därför som gjort för arbetsplatser där materialet utsätts för stora belastningar.

Hittills är 75 bagagevagnar försedda med sidor och tak av polykarbonat från RIAS.

RIAS  |  Domkraftsvägen 1  |  197 40 Bro  |  Tel 08 - 121 374 20  |  info@rias.se  |  CVR 44065118

Kontakta

Kundservice

Vi sitter redo att ta emot alla förfrågningar.

Öppettider

  • Mån-torsdagkl. 08.00 - 16.00
  • Fredagkl. 08.00 - 15.30