PROJEKTSERVICE I FOKUS

I RIAS produktion, även kallad RIPRO, bearbetar vi de flesta förekommande tekniska plaster efter kundens ritning till färdiga detaljer. Med vår moderna maskinpark erbjuds lösningar för de flesta uppdrag i våra verktygsmaskiner och bäddfräsar. Med våra moderna 3-och 5-axliga maskiner samt laserskärning och bredden på vår maskinpark löser vi avancerad bearbetning av kundens detaljer oavsett storlek.

Vår manuella avdelning består av ett team duktiga hantverkare med lång erfarenhet av manuella bearbetningsmetoder som t.ex limning, svetsning, varm/kall-bockning, polering, fräsning och montering. Det finns inga direkta begränsningar om detaljen bara kan lyftas och hanteras manuellt. Det händer också att manuella avdelningen får bistå med efterbehandling av detaljer från maskinavdelningen för att säkerställa helhetslösningar.

Sedan 2016 har vi på RIAS utvidgat vår redan breda plattform för tillverkning av unika detaljer med professionell industriell 3D-printing. Idag kan vi erbjuda printade detaljer med både FDM och SLS-teknik i våra maskiner från Stratasys och EOS.

Vi samarbetar med de alla upptänkliga branscher och producerar detaljer till alla möjliga användningsområden. Därmed har vi stor erfarenhet av att realisera tankar och idéer för industrins alla tänkbara grenar.

RIPRO är orderproducerande och erbjuder rådgivning och vägledning genom hela förloppet, från tanke till färdig detalj.

Du kan läsa mycket mer om våra olika kompetensområden här på sidan och du är varmt välkommen att kontakta oss.

One stop shop är en grundläggande term för oss på RIPRO. Vi vill vara din naturliga totalleverantör av bearbetade plastdetaljer där vi är med i hela processen, från idé till färdig detalj. I kombination av professionell produktionsteknik, rådgivande tekniker, CNC-avdelning, 3D-print och manuell produktion hjälper vi dig att finna den bästa lösningen.

Sälj och projektledning

Våra säljare och projektledare är din professionella direktkontakt med RIPRO. Dessa kompetenta medarbetare är din sparringpartner som hjälper dig att komma i mål på ett snabbt och effektivt vis med dina projekt. Vi erbjuder vårt stora material- och bearbetnings-knowhow för att du ska hitta rätt lösning av materialval, konstruktion och produktionsmetod.

Maskiner
CNC fräsning svarvning
SLS & FDM
3D print
Akryl
Laser- skärning
Manuell
bearbet- ning