Onduline® Bitumen

Ljusstängande och ljuddämpande takskivor
Onduline® tillbehör

Tillbehör för montering

Ljusstängande överbyggnad med Onduline®

Vill du ha en överbyggnad där det inte ska komma direkt ljus genom skivan? Onduline® Bitumen takskivor är en prisvärd kvalitetslösning för alla typer av mindre byggnader, t.ex. sommarstugor, kolonistugor, redskapsskjul eller liknande. Skivorna finns i färgerna svart och röd, och har en bra kvalitet med 15 års garanti mot vatteninträngning och 5 år på färgbeständighet. Monteringen sker enkelt med vanliga verktyg. Vi hänvisar till våra monteringsanvisningar.

Med Onduline® får du ett tak som inte bullrar särskilt mycket vid kraftigt regn, eftersom materialet hjälper till att göra taket mer "ljuddött". Onduline® är dessutom de enda skivorna på marknaden som är tillverkade av ett homogent material i ett lager. Detta förhindrar sprickor och krackeleringar och säkerställer att skivorna är motståndskraftiga mot fukt och kondens.

Ska skivorna användas till en carport eller liknande rekommenderas användning av undertak på grund av risken för kondensdropp, eftersom skivorna kan innehålla tjärrester.

Letar du efter ett tak till ditt uthus, vedbod, redskapsskjul, carport eller annan överbyggnad där ljus inte ska tränga igenom, kan SUNLUX Sinus vara ett riktigt bra val. SUNLUX Sinus är en exklusiv lättvikts PVC-väggskiva som ser ut som en stålskiva, men är mycket lättare att hantera.

Det är möjligt att montera enstaka ljusskivor tillsammans med den svarta SUNLUX Sinus om lite välplacerat ljusinsläpp önskas. Annars kan ljudsskivorna användas ensamma, som en hel tak- eller väggyta. Taket får inte isoleras direkt under skivorna. Vi ger 5 års garanti på brott och 10 år på färgbeständighet (svart skiva). Monteringen sker enkelt med vanliga verktyg. Vi hänvisar till våra monteringsanvisningar.

SUNLUX Sinus svart
SUNLUX Sinus klar
Takberäknare

Snabb och exakt beräkning av ditt projekt med komplett materiallista.

Prova beräknaren
Monteringsanvisningar

Enkla steg-för-steg-anvisningar för dina byggprojekt.

Gå till anvisningarna
Återförsäljare

Söker du byggmaterial för privat bruk? Se listan över våra återförsäljare.

Hitta återförsäljare