Skivor för ljusinsläpp

Ett brett urval av takfönsterskivor och vågskivor
RODENA PVC

Enkelskikts

SUNLUX Sinus PVC

Växthusskiva klar

SUNLUX HI-PVC

Enkelskikts, faldsäker

SUNLUX PC

Enkelskikts, faldsäker

SUNLUX PC

Flerskikts, faldsäker

Tillbehör

Tillbehör för montering

Naturligt ljus i inomhusrum

Ska du lägga ett fibercementtak på en lagerhall, ridhus eller någon annan form av överbyggnad där det krävs ett bra ljusinsläpp? Takfönsterskivor optimerar rumsuppfattningen genom att framhäva specifika områden och används för att skapa en jämn fördelning av ljus i hela rummet. Detta är särskilt värdefullt i större rum eller områden där traditionell belysning kanske inte når alla hörn. Det skapar en ljus atmosfär, minskar behovet av konstgjord belysning och kan till och med resultera i energibesparingar.

Vi erbjuder en rad olika takfönsterskivor, både enkel- och flerskiktsskivor, i olika tjocklekar som passar alla typer av fibercementskivor. Bland dem finns vanliga skivor och skivor som är skyddade mot genomtrampning (MK-godkända). Alla är av hög kvalitet och enkla att montera.

Skivorna kan läggas individuellt eller i en ljusremsa. Kom bara ihåg att använda RIAS Alu Flex tejp på mörka fibercementskivor vid de överlapp där takfönsterskivan ligger ovanpå fibercementskivan. Alternativt kan överlappat målas vitt. På detta sätt undviker du överhettning av skivan som kan leda till missfärgning och deformation av takfönsterskivan. Det ges 10 års garanti på ljusgenomsläpp på alla våra takfönsterskivor samt 10 års garanti på brott på takfönsterskivor tillverkade av polykarbonat och HI-PVC.

Letar du efter ett tak till ditt uthus, vedbod, redskapsskjul, carport eller annan överbyggnad där ljus inte ska tränga igenom, kan SUNLUX Sinus vara ett riktigt bra val. SUNLUX Sinus är en exklusiv lättvikts PVC-väggskiva som ser ut som en stålskiva, men är mycket lättare att hantera.

Det är möjligt att montera enstaka ljusskivor tillsammans med den svarta SUNLUX Sinus om lite välplacerat ljusinsläpp önskas. Annars kan ljudsskivorna användas ensamma, som en hel tak- eller väggyta. Taket får inte isoleras direkt under skivorna. Vi ger 5 års garanti på brott och 10 år på färgbeständighet (svart skiva). Monteringen sker enkelt med vanliga verktyg. Vi hänvisar till våra monteringsanvisningar.

SUNLUX Sinus svart
SUNLUX Sinus klar

Färdigt takfönster

Typiskt håller takfönster långt över deras förväntade utgångsdatum, men vi upplever tyvärr att många väntar för länge. Här talar vi om kostsamma vattenskador, hål efter kraftigt hagelväder eller de mer dolda nackdelarna som brist på dagsljus genom skivorna. Ett gammalt takfönster kan identifieras genom att skivorna är mjölkvita eller gulaktiga, skivorna är porösa och nästan smulas sönder vid beröring, eller att det knappt kommer in något dagsljus i byggnaden. Frågan är inte om skadan sker, utan mer när.

Tecken på att ett utbyte är nära förestående

Det finns många fördelar med att byta ut de gamla takfönsterskivorna mot nya. Vissa är synliga rent ekonomiskt, medan andra är mer känslomässiga och märks på lång sikt. Du kan läsa mer om fördelarna med att välja en lösning för takfönster genom att klicka på bilden.

FAQ

Hur ska PVC-skivor förvaras före montering?

Vid utomhusförvaring samt tillfällig lagring på byggplatsen ska skivorna skyddas med vit presenning mot direkt solljus, eftersom värmeuppbyggnad i en plattstapel kan orsaka missfärgningar och deformationer av materialet. Om möjligt bör skivorna vid mottagandet ställas under tak och helt bort från solljus, eftersom värmeuppbyggnad kan ske inom 15 minuter. Levereras skivorna i rullar ska dessa rullas ut så att skivorna ligger plant.

Vad ska jag vara uppmärksam på vid montering av PVC-skivor?

Det är viktigt att ovansidan på reglar och balkar är rengjorda och målade vita, så att konstruktionen inte ökar värmeuppbyggnaden i PVC-skivan. PVC-skivor tål maximalt 60 grader, därför är god ventilation under skivorna mycket bra för takets hållbarhet. Vid överhettning kan skivorna deformeras och missfärgas. Det rekommenderas att använda PC2000 trapetsskivor om det är för slutna terrasstak eftersom de tål upp till 120 grader. Vi rekommenderar alltid att följa monteringsanvisningarna för den valda PVC-skivan.

Brandklassificering
PVC og polycarbonat Download
Takberäknare

Snabb och exakt beräkning av ditt projekt med komplett materiallista.

Prova beräknaren
Monteringsanvisningar

Enkla steg-för-steg-anvisningar för dina byggprojekt.

Gå till anvisningarna
Återförsäljare

Söker du byggmaterial för privat bruk? Se listan över våra återförsäljare.

Hitta återförsäljare