PSU

Polysulfon

PSU är en amorf transparent plast med gulaktig lyster. Den används ofta när det finns krav om transparens. PSU har en god hydrolys- och rimligt god kemikaliebeständighet samt hög temperaturbeständighet. Materialet kännetecknas av god styrka, styvhet, dimensionsstabilitet och goda elektriskt isolerande egenskaper.

Användning
Användning

Används normalt inom elektronik-, bil-, luft- och rymdindustrin samt till hushållsutrustning. Vanlig användning i: Synglas, hushållsutrustning, filterskivor, delar till mikrougnar, elektriska komponenter, pumpdelar, delar till tvättmaskiner och isolatorer.

Mekaniska egenskaper
Mekaniska egenskaper

Hög slagstyrka och dimensionsstabil. Jämnt fördelad styvhet inom användningstemperaturen.

Temperatur
Temperatur

Användningstemperatur -100 till +160 grader.

Varianter
Varianter

Standard som stänger.

Kemikalieresistens
Kemikalieresistens

Inte beständig mot lösningsmedel. Beständig mot syra, baser, salter och oljor och är hydrolysresistent.

Brand
Brand

Är testat enligt UL 94 och är klassificerat HB.

Bearbetning
Bearbetning

Vid spåntagande bearbetning ska försiktighet iakttas med kylmedel eftersom det kan orsaka spänningssprickor. Kan klistras med epoxylim. Kan varmluft- och ultraljudssvetsas.

Livsmedel
Livsmedel

Några typer är lämpliga för kontakt med livsmedel.

OBS
OBS

PSU påverkas av UV, men har en hög strålningsbeständighet. Känslig för spänningar från skåror. Beständig mot beta, gamma- och röntgenstrålning. Svårantändligt och ger endast liten rökutveckling.

Din professionella sparringpartner

Vårt kompetenta säljteam står redo att ge dig råd om val av material, så att du är säker på att få precis rätt material för ditt ändamål.