Skridskobanor - UTAN IS

Energibesparande med skridskotid året runt

Skridskobanor utan is och dyra kylsystem… finns den? JA – och det är dags för många timmars nöje på ”isen” för ivriga skridskoåkare. Till och med en rink med många fördelar.

Polystone® polar X plastbeläggning är speciellt designad för konstgjorda isbanor som har en perfekt yta för skridskoåkning och som inte kräver kylning, även på sommaren. Dessutom har Polystone® polar X följande fördelar jämfört med andra material på marknaden:

  • 30 procent bättre glideffekt (se diagram)
  • stabila glidegenskaper
  • torr och lättskött yta

Hur skiljer sig Polystone® polar X från konventionella material?

Konventionella material som används i industrin för att göra konstgjorda isbanor görs ofta släta av en oljemodifierad film. Denna process kommer att minimera glidegenskaperna på lång sikt och ytan kommer att dra till sig smuts och damm, vilket resulterar i mer underhållsarbete. Polystone® polar X har en yta som ger lång livslängd samtidigt som ytan är torr och därför lättskött.

Dina fördelar med Polystone® polar X

Ekonomisk

Den höga energiförbrukning som krävs till isbanor för kylning är inte nödvändig här. Med konstgjorda isbanor av Polystone® polar X är "istid" möjlig året runt – utan tidskrävande och kostsam kylning.

Långvarig

Polystone® polar X erbjuder hållbara och enhetliga ytegenskaper. Det finns ingen minskning av glidverkan på grund av migration av smörjmedel.

Utmärkta glidegenskaper

Vetenskapliga tester (se diagram) bekräftar att produkten har en 30 procent lägre glidfriktionskoefficient (μ: 0,130) än konventionella oljemodifierade material (μ: 0,185). Det är därför ett stort nöje att åka skridskor på ytan. Det är också mindre slitage på skridskorna.

Vädertålig

Polystone® polar X är resistent mot UV-strålar och är därför lämplig för långvarigt utomhusbruk. Ytan påverkas inte av nederbörd. Snö och is kan skrapas bort utan att skada ytan, vilket lämnar kvaliteten på ​​Polystone® polar X intakt.

Vad är Polystone® polar X lämplig för?

Med Polystone® polar X finns det skridskoåkning på konstgjorda isbanor för alla – både för hobby/fritid och för professionella idrottare. Exempel på skridskobana:

  • Idrottsarenor
  • Offentliga skridskobanor
  • Eventarenor
  • Utbildningscenter
  • Curlingbanor

Den konstiga skridskobana kan göras i vilken tänkbar form som helst. Våra Polystone® polar X skivor kan enkelt anpassas med vanliga träbearbetningsverktyg.

 

Testparametrar: Rostfritt stål, hastighet 0,5 m/sek. med yttryck på 0,6 MPa i 24 timmar.

Testet genomfördes under applikationsrelaterade förhållanden på en tribologisk testanordning utvecklad i samarbete med forskare. Glidningen som svar på bladets material simulerades med rostfritt stål. Polystone® polar X jämfördes med en standardprodukt tillverkad av ett konventionellt oljemodifierat material.

Är det kul att åka skridskor på en konstgjord rink?

Skridsko- och bromsrörelserna är desamma på Polystone® polar X som på is, men det krävs lite mer fysisk ansträngning, vilket innebär mer träning för musklerna. En konstgjord rink dämpar påverkan av eventuella fall och minskar därmed risken för skador jämfört med fall på is.

Tveka inte att kontakta oss om du vill ha mer information

 

Ring eller skicka ett mail