STOR TROPISK HALL UNDER UPPBYGGNAD

RIAS kanalplast kan hjälpa till att rädda utrotningshotade krokodiler

I Danmark, på Falster, ser en 48 meter lång tropisk hall dagens ljus. På Krokodil Zoo jobbar man på, och hallen beräknas stå klar för att öppna den 1 juli 2022. Som det ser ut nu är hallen färdig med ett 55 mm RIATHERM kanalplasttak på nästan 1100 m². Nästa steg på vägen är att göra pooler och inomhusklimatet redo, så att krokodiler och andra tropiska djur kan få ett helt eget tropiskt landskap i Danmark.

 

 

Isoleringsvärde och dagsljusinsläpp i taket

Valet av RIAS mest isolerande kanalplastskiva var uppenbar när man ska skapa den mest ultimata miljön för djur som kräver tropiskt klimat. Här är skivornas isoleringsvärde på 0,8 W/m²K avgörande, men det är lika viktigt att mycket dagsljus strömmar in så att djurens välbefinnande är på topp. Krokodilerna ska ha de bästa förutsättningarna och här kan 55 mm RIATHERM kanalplasttak ge dem hjälp på vägen dit.

 

 

RIATHERM kanalplastskivor finns i tjocklekar från 4 till 55 mm,
och kan användas för projekt runt om i världen
 
Se lagersortiment

Det kan vara som tak på stora hallar som Krokodil Zoo i Danmark, men också för täckning på byggarbetsplatser eller övertäckta uteplatser för bostadshus.

Som en liten bonus får konstruktionen en bra miljöredovisning, då kanalplastskivorna är en hållbar produkt.

 

Pojkdröm blir uppfylld

René Hedegaard, grundaren av Krokodil Zoo, har levt i en barndomsdröm sedan 1992. Hans passion är att utveckla Krokodil Zoo till en plats dit alla kan komma och lära sig om naturens mångfald och att hjälpa till att släppa ut krokodiler i Venezuela.

Orinoco-krokodilen är den mest hotade av alla krokodiler eftersom de har jagats kraftigt för att utnyttja huden.

Som vuxen är krokodilen 4-5 meter lång, men ungarna kommer redan att exponeras i naturen i Venezuela när de är ca. 1 meter. Detta utsläpp är relativt enkelt med krokodiler, då krokodilernas naturliga instinkter för födosökande och flyktinstinkter fortfarande är intakta efter en skyddad uppväxt i Krokodil Zoo. RIAS är mycket stolta över att ha följt Renés dröm från sidolinjen genom åren. Vi önskar projektet och krokodilerna all lycka.

Läs mer om Krokodil Zoo här

 

Vill du veta mer, då står vi till förfogande för ytterligare information
Telefon 08 - 121 374 20  •  Mail bygg@rias.se