Plasttyper


ABS

ABS är ett amorft icke-transparent material med bra repmotstånd och slagstyrka – även i kyla. God dimensionsstabilitet och hög ythårdhet.

Till ABS

ALU

Aluminiumlegeringen är en ytterst tålig kvalitet, med extremt hög styvhet och planhet. Skivan är färskvatten- och väderbeständig samt korrosionsfri.

Till ALU

ECTFE

ECTFE kan användas över ett stort temperaturområde och har den högsta slitstyrkan av alla flourpolymerfolier. Används till elektriska komponenter och elektronisk utrustning.

Till ECTFE


ETFE

ETFE är en genomskinlig folie med god väderbeständighet. Folien har goda mekaniska egenskaper, med hög brottstyrka.

Till ETFE

FEP

FEP levereras som folie i två kvaliteter: FG och RF. Läs mer om varje typ.

Till FEP

MFA

MFA är en termoplastisk flourpolymer som har samma kemiska och termiska egenskaper som en PTFE, dock med lägre maximianvändningstemperatur.

Till MFA


PA

PA är ett delkristalliniskt ogenomskinligt material som har mycket goda slit-, mekaniska och utmattningsegenskaper. I dagligt tal kallas det för nylon.

Till PA

PAI

PAI är en amorf, imidiserad termoplast, även känd som TORLON.

Till PAI

PBT

PBT är en delkristallinisk termoplast, som mest används för mekaniska konstruktioner tack vare plastens goda mekaniska, termiska och elektriska egenskaper.

Till PBT


PC

PC är speciellt känt för sin extremt goda slagstyrka både i kyla och vid hög temperatur. PC går bra att termoforma och lämplig till tryckning och limning.

Till PC

PEEK

PEEK är ett delkristalliniskt material som används där det ställs stora krav på mekanisk styrka, temperatur och kemikaliebeständighet.

Till PEEK

PE-HD

PEHD är en delkristallinisk ogenomskinlig termoplast, som har en god beständighet mot många kemikalier och fukt. PE har en hög slagseghet.

Till PE-HD


PEI

PEI är en amorf termoplast med rågul färg. Materialet används ofta inom flyg- och läkemedelsbranscherna.

Till PEI

PET

PET levereras både som ett amorft transparent och ett delkristalliniskt material. Används bl.a. till läskflaskor och elektriska komponenter.

Till PET

PFA

PFA-folie kan termoformas, svetsas, metalliseras och lamineras. Folien har goda dielektriska egenskaper, kemisk resistens och mycket god väderstabilitet.

Till PFA


PI

PI är ytterst värmebeständigt och har mycket stor slitstyrka, även vid torrkörning har PI stor dimensionsstabilitet och mycket stor krympbeständighet.

Till PI

PMMA

PMMA kallas akryl eller PLEXIGLAS. PMMA är en amorf termoplast som är mycket genomskinlig och optiskt ren. Akryl är mycket bra för användning till utomhusmaterial.

Till PMMA

POM

POM är en delkristallinisk termoplast (co-polymer och homopolymer) med god styrka och hårdhet. Problem med spänningskorrosion är i det närmaste obefintliga.

Till POM


PP

PP är en delkristallinisk termoplast med beständighet gentemot många kemikalier. Används bl.a. i bilar och till skåp för dammsugare och köksmaskiner.

Till PP

PPE

PPE är en amorf termoplast med hög slagstyrka, styvhet och dimensionsstabilitet. Låg vattenabsorption, hydrolysresistent och svårantändligt.

Till PPE

PPS

PPS har hög styvhet och temperatur- och kemikaliebeständighet. PPS används ofta för elektriska komponenter.

Till PPS


PPSU

PPSU har stor styrka, hårdhet och dimensionsstabilitet över ett brett temperaturområde. PPSU har hög slagstyrka samt kemikalie- och hydrolysbeständighet.

Till PPSU

PS

PS är en amorf termoplast med rimligt goda mekaniska egenskaper i form av god hårdhet och styvhet. PS har goda elektriskt isolerande egenskaper.

Till PS

PSU

PSU är en amorf transparent plast. PSU har en god hydrolys- och rimligt god kemikaliebeständighet samt hög temperaturbeständighet. God styrka och styvhet.

Till PSU


PTFE

PTFE är en högkristallinisk plast, även känt som teflon. PTFE har ypperlig kemikaliebeständighet mot syror, lösningsmedel och basiska ämnen.

Till PTFE

PUR

PUR är en elastomer med god flexibilitet över ett brett temperaturområde. PUR är stötabsorberande, tål höga belastningar och har mycket stor slitstyrka.

Till PUR

PVC

PVC är en amorf termoplast som kännetecknas av god mekanisk styrka, styvhet, hårdhet och dimensionsstabilitet. PVC har en god elektrisk isoleringsförmåga.

Till PVC


PVDF

PVDF är en kristallinisk plast. Särskilt god temperatur- och kemikaliebeständigt. UV-resistent, hög mekanisk styrka, god dragstyrka och låg fuktabsorption.

Till PVDF

Silikon og primers

Vit silikon kan användas till fogning mellan metall, plast och trä, fogning av karmar mot vägg, betongelement och murverk samt inom industrin.

Till Silikon og primers

RIAS  |  Domkraftsvägen 1  |  197 40 Bro  |  Tel 08 - 121 374 20  |  info@rias.se  |  CVR 44065118

Kontakta

Kundservice

Vi sitter redo att ta emot alla förfrågningar.

Öppettider

  • Mån-torsdagkl. 08.00 - 16.00
  • Fredagkl. 08.00 - 15.30