Bearbetning

RIPRO

Plastbearbetning av högsta kvalitet

I RIAS bearbetningsavdelning RIPRO arbetar vi både med manuella och maskinella processer i många olika typer av plast, alltid anpassat efter varje enskilt uppdrag. Vi strävar efter att vara din totalleverantör av plastdetaljer och följer med dig genom hela processen från idé till färdiga produkter. Detta säkerställer vi med våra högteknologiska maskiner och rådgivande personal som hjälper dig att hitta de bästa lösningarna. Vår maskinpark består av moderna 3-axliga och 5-axliga fräsar, en svarv och laserskärning. Vi erbjuder också 3D-printing, skräddarsytt efter dina behov, samt alla former av manuell bearbetning utförd av våra erfarna plastmakare och snickare. Maskinernas sammansättning ger oss möjlighet att producera nästan allt för både små och stora produktioner samt prototyper, alltid med professionell rådgivning genom hela processen.

CNC-fräsning och svarvning

CNC-fräsning och CNC-svarvning är avancerade bearbetningsmetoder som säkerställer de högsta toleranser som dagens produkter kräver. På RIPRO behärskar vi dessa tekniker och har under många år hjälpt våra kunder att skapa precisa och komplexa komponenter.

Läs mer här

3D-print: Obegränsad flexibilitet

Våra avancerade 3D-printteknologi ger möjlighet att skapa detaljer som är skräddarsydda efter dina behov utan att begränsas av traditionella produktionsmetoder. Med marknadens ledande maskiner inom SLS- och FDM-teknologierna erbjuder vi industriell 3D-print av produktionsdetaljer, monteringsfixturer eller prototyper.

Läs mer här

Högprecisions laserskärning

Laserskärning används för bearbetning i akryl där det önskas blanka kanter, glasutseende med hög finish och fina detaljer. Produktion av detaljer i akryl är en av våra spetskompetenser. Vi laserskär detaljer av hög kvalitet som säkerställer snygga kanter och/eller linjegravering.

Läs mer här

Manuell bearbetning med många års erfarenhet

Vår manuella avdelning består av ett team med mycket skickliga och erfarna plastbearbetare. Med många års erfarenhet av plastbearbetning kan de hantera alla former av manuell bearbetning, inklusive limning, polering, svetsning, borrning och bockning. Vår manuella avdelning hjälper också till med efterbehandling av detaljer från maskinavdelningen, montering samt specialförpackning.

Läs mer här

Vi samarbetar med alla branscher och utför uppdrag av alla slag

Vi är dedikerade till att leverera funktionella, hållbara och kreativa lösningar av hög kvalitet. Vår omfattande portfölj av fall visar vår förmåga att möta behoven hos stora koncerner såväl som små och medelstora företag. Med vårt erfarna team och ett proaktivt tillvägagångssätt i uppgiftslösningen levererar vi innovativa lösningar som inte bara uppfyller utan överträffar våra kunders förväntningar.

Se våra case-studier

FAQ

Hur limmar jag plast?

Inte alla plasttyper kan limmas. För olika plasttyper kan olika typer av lim användas, såsom polymerbaserat lim, lösningsmedelsbaserat lim eller UV-härdande lim.

Hur fräser jag i plast?

De flesta typer av plast kan fräsas med vanliga fräsar för stål. Vid större produktioner rekommenderas användning av specialfräsar med hårdmetallskär. Fräsarna kan ha speciella klarningar, spånvinklar och köra med speciella matningshastigheter.

Hur borrar jag i plast?

De flesta plasttyper kan borras med en vanlig HSS-borr för stål. Vid större produktioner rekommenderas dock användning av speciella plastborrar. Dessa bor har speciella klarnings-, spån- och spetsvinklar. Se till att ha bra kylning vid borrning av djupa hål. Det är också rekommenderat att förborra vid stora hål.

Vid vilken temperatur formar jag plast?

Det varierar beroende på plasttypen. Temperaturområdet kan variera från 120 till 195 grader. Beroende på typen av plast kan det vara nödvändigt att förbehandla plastmaterialet före formning.

En stark samarbetspartner

Vår försäljnings- och PTA-avdelning är din direkta kontakt till RIPRO. Här sitter våra kompetenta kollegor redo att hjälpa dig att nå dina projektmål.