Trapetsskivor

En mångsidig och praktisk lösning

Varför välja trapetsskivor?

Trapetsskivor är en ekonomisk lösning som kombinerar överlägsen styrka och hållbarhet med ett rimligt pris. Skivorna löser många tak- och överbyggnadsuppgifter, särskilt vid mindre byggnader, såsom överbyggnad för terrass, carportar, skjul, förråd eller liknande. Trapetsskivor är lätta att montera med vanliga verktyg och kräver inte mycket tillbehör. Den stora panelstorleken gör det dessutom möjligt att täcka stora ytor på kort tid. Det bidrar till att minska arbetstiden och gör trapetsskivor idealiska för projekt som kräver snabb implementering.

Vi erbjuder olika kvaliteter av trapetsskivor som varierar i hållbarhet, utseende och pris. Skillnaden på skivorna gör dem lämpliga för olika ändamål och miljöer där hållbarhet kan ha olika betydelser. Med de olika kvaliteterna är det alltid möjligt att hitta en skiva som passar uppgiften och ekonomin.

Variant

Färg

Brottgaranti

Ljusgenomsläppsgaranti

RODENA PVC

Blåtonad

 0 år

2 år

RODENA PVC

Klar

0 år

10 år

SUNLUX HI-PVC

Opalvit

10 år

10 år

SUNLUX 2000 PC

Opalvit

15 år

15 år

SUNLUX 2000 PC

Glasklar

15 år

15 år

 

För extra skydd mot hål i taket efter hagelstormar eller fallande smågrenar rekommenderar vi våra brottsäkra trapetsskivor SUNLUX HI-PVC eller SUNLUX 2000 PC. Det är brottsäkra trapetsskivor där vi ger respektive 10 och 15 års garanti mot brott och ljusgenomsläpp.

Inspiration till ditt nästa projekt

Övertäckt carport: Snygg finish och skydd för din bil

Trapetsskivor är fantastiska när man vill ha ett enkelt skydd för att skydda bilen mot olika väderförhållanden. För denna carport har SUNLUX HI-PVC vilket är skivbeständiga trapezplåtar med 10 års garanti. Plåtens extra starka kvalitet säkerställer förbättrat skydd jämfört med andra typer av trapezplåtar, eftersom plåten inte bryts av små grenar som kan lossna i blåsigt väder.

FAQ

Hål i trapetsskivorna?

Våldsamma väderfenomen kan orsaka hål i trapetsskivor om skivorna inte är tillräckligt starka för att stå emot kraftigt hagelväder eller nedfallande grenar i en storm. Likaså kan en pinne från en nyårsraket tyvärr tränga igenom. SUNLUX trapetsskivor är lösningen om du är trött på att det kommer hål i dina trapetsskivor efter kort tid.

SUNLUX HI-PVC takskivor finns med 10 års garanti mot brott och ljusgenomsläpp. Skivorna levereras i en vacker opalfärg som tillåter ljuset att komma igenom. Färgen gör Skivorna behagliga att vistas under utan att man blir bländad av solen.

SUNLUX 2000 PC takskivor finns med 15 års garanti mot brott och ljusgenomsläpp. SUNLUX 2000 PC levereras både i opal och klar. Skivorna är extra robusta eftersom de är tillverkade av polykarbonat (PC).

Hur ska PVC-skivor förvaras före montering?

Vid utomhusförvaring samt tillfällig lagring på byggplatsen ska skivorna skyddas med vit presenning mot direkt solljus, eftersom värmeuppbyggnad i en plattstapel kan orsaka missfärgningar och deformationer av materialet. Om möjligt bör skivorna vid mottagandet ställas under tak och helt bort från solljus, eftersom värmeuppbyggnad kan ske inom 15 minuter. Levereras skivorna i rullar ska dessa rullas ut så att skivorna ligger plant.

Vad ska jag vara uppmärksam på vid montering av PVC-skivor?

Det är viktigt att ovansidan på reglar och balkar är rengjorda och målade vita, så att konstruktionen inte ökar värmeuppbyggnaden i PVC-skivan. PVC-skivor tål maximalt 60 grader, därför är god ventilation under skivorna mycket bra för takets hållbarhet. Vid överhettning kan skivorna deformeras och missfärgas. Det rekommenderas att använda PC2000 trapetsskivor om det är för slutna terrasstak eftersom de tål upp till 120 grader. Vi rekommenderar alltid att följa monteringsanvisningarna för den valda takskivan.

Brandklassificering
PVC og polycarbonat Download
Takberäknare

Snabb och exakt beräkning av ditt projekt med komplett materiallista.

Prova beräknaren
Monteringsanvisningar

Enkla steg-för-steg-anvisningar för dina byggprojekt.

Gå till anvisningarna
Återförsäljare

Söker du byggmaterial för privat bruk? Se listan över våra återförsäljare.

Hitta återförsäljare