Hängrännor

En naturlig del av varje byggnad

Hängrännor i plast och stål

Hängrännor är en viktig komponent i varje byggkonstruktion och har stor betydelse för byggnadens livslängd. Hängrännor är avgörande för att regnvatten ska ledas bort från taket och grunden. Det bidrar inte bara till att minimera potentiella skador, utan förlänger också livslängden på både tak och byggnad som helhet. Hängrännor tillverkas i olika material, med sina egna fördelar. Oavsett om du föredrar hängrännor i plast eller stål, garanterar båda materialen en effektiv vattenavledning. Här presenterar vi en översikt över våra olika alternativ, så att du är väl rustad att välja den lösning som bäst uppfyller dina behov.

Plasthängrännor: Det ekonomiska valet

RODENA plasthängrännor är den ekonomiska lösningen för bostäder och andra mindre takytor. Plasthängrännor rekommenderas för uterum, terrasstak, carportar, lekstugor, skjul, cykelskjul m.m.

  • Hängrännor till ett lågt pris
  • Starkt material som håller i många år
  • Enkel montering
  • Passar alla miljöer eftersom de inte rostar eller korroderar

Plasthängrännorna finns i 100 mm bredd, i färgerna vit, grå och svart. Det ges 10 års garanti på plasthängrännorna.

Stålhängrännor: Den exklusiva lösningen

RODENA stålhängrännor är den exklusiva lösningen. Stålhängrännorna levereras i två varianter, Alu-Zink och Silver Metallic, som båda har en snygg yta med en elegant finish. Detta gör stålhängrännorna lämpliga för renoveringsprojekt eller nybyggnation.

  • Längre livslängd än plasthängrännor
  • En snygg yta och elegant finish
  • Tåliga med god styrka, vilket gör dem svåra att buckla och repa
  • Kan klara alla väderförhållanden, dock i mindre grad vid salthaltig luft

Alu-Zink och Silver Metallic mäter 125 mm i bredd. Det ges 20 års garanti på båda typerna.

Komplett hängrännaset

Med vårt kompletta hängrännaset får du allt du behöver i en enda lösning. Hängrännasetet är färdigpackat med 4 meter plasthängränna och 2,5 meter stuprör inkl. tillbehör i en kartong. Behöver du en längre sträcka hängränna utan stuprör, har vi även tagit höjd för detta. Du väljer bara vårt hängränna förlängningssats, som är packat med 2 meter plasthängränna inkl. tillbehör per kartong.

Se vårt sortiment

Håll dina hängrännor rena med RIANET från RIAS

Tilltäppta hängrännor är ett vanligt problem som många husägare har upplevt. Är hängrännorna fyllda med löv och annat skräp kan regnvattnet rinna över och i värsta fall orsaka stora skador på huset. För att undvika potentiella skador är det viktigt att du underhåller dina hängrännor regelbundet. En snabb rengöring löser oftast de flesta problem. Men varför inte försöka minska behovet av frekventa rengöringar?

RIANET är vårt smarta hängrännanät som effektivt förhindrar löv från att fastna, så att vattnet kan rinna fritt från hängrännorna. Nätet passar hängrännor med en maximal bredd på 16 cm och kan klippas till för att passa mindre hängrännor. Du monterar enkelt nätet med de medföljande clipsen, eller genom att böja ner det i hängrännan. Detta illustrerar vi i videon nedan, där vi visar hur du med några enkla steg håller dina hängrännor rena.

Takberäknare

Snabb och exakt beräkning av ditt projekt med komplett materiallista.

Prova beräknaren
Monteringsanvisningar

Enkla steg-för-steg-anvisningar för dina byggprojekt.

Gå till anvisningarna
Återförsäljare

Söker du byggmaterial för privat bruk? Se listan över våra återförsäljare.

Hitta återförsäljare