Industri & skylt/reklam

Plast för industriella och kreativa ändamål

Vi är en av de ledande distributörerna av plasthalvfabrikat i form av skivor, stänger och rör för alla branscher av industrin och den kreativa sektorn. Vi erbjuder ett brett sortiment av tryckbara skivor från de bästa tillverkarna i Europa. Detta är din garanti för att du alltid får produkter av högsta kvalitet. Med våra material är det möjligt att skapa allt från iögonfallande reklamskyltar, belysta akrylskyltar med LED-belysning eller tekniska lösningar inom olika industrier. Oavsett ditt behov, erbjuder vi ett omfattande urval av produkter och möjlighet att enkelt skaffa andra plasttyper.

Sortiment och tillbehör

Plast för kreativa applikationer och reklamrelaterade ändamål

Söker du produkter för skyltning, utställning, presentation eller andra kreativa ändamål? Då har vi produkterna för dig. Vi lagerför ett brett sortiment av lättviktsskivor och aluminium sandwichskivor i olika tjocklekar och storlekar. Vi vet att den kvalitet som dina kunder förväntar sig ska levereras varje gång. Därför köper vi våra produkter från de bästa tillverkarna i Europa, så att du alltid är säker på att få hög kvalitet.

Se vårt breda utbud av produkter

Branschinsikt

Plast spelar en avgörande roll i vårt moderna samhälle och berör alla aspekter av våra dagliga liv. Plast erbjuder otaliga möjligheter att skapa unika designer och används flitigt för olika ändamål inom byggande och arkitektur, konst och kultur samt industri. Men varför just plast? Det enklaste svaret ligger i plastens goda bearbetningsmöjligheter. Med plast är det möjligt att tillverka komplicerade produkter skräddarsydda för specifika ändamål. Detta, i kombination med plastens många utmärkta egenskaper, såsom hållbarhet och hög styrka i förhållande till vikten, gör plast till en viktig förutsättning i vår vardag som vi inte kan vara utan.

Plast för industrin

Plast är en oumbärlig komponent inom både industri och transport på grund av materialets eminenta hållbarhet, lätthet och goda bearbetnings- och designmöjligheter.

Plast för skyltar och reklam

Konst, skulpturer eller visuell reklam? Plast berikar kultur- och reklambranschen när syftet är att fånga uppmärksamhet. Möjligheterna är oändliga.

Specialbeställningar

Letar du efter en plasttyp som inte finns i vårt lagersortiment? Vi har delat upp våra plasttyper i två grupper. En grupp med de mest använda plasttyperna, som vi naturligtvis lagerför, och en grupp bestående av andra plasttyper som efterfrågas för speciella ändamål.

Se vårt utbud av specialbeställningar

FAQ

Utvidgar plast sig med temperaturen?

Ja, alla plasttyper har en utvidgningskoefficient som ligger 6-10 gånger högre än stål.

Utvidgar plast sig i vatten (vattenabsorption)?

Ja, när plast absorberar vatten utvidgar materialet sig, en del material mer än andra.

Kan jag få skuret ut skivor?

Ja, vi skär upp i stort sett alla våra produkter enligt mått. Här beräknas 2-3 dagars leveranstid.

Hur materialbestämmer jag plasttyper - brandtest - flyttest etc.?

Som utgångpunkt kan man lägga en plastbit i vatten för att bestämma om densiteten ligger över eller under ett (1). Därefter kan man försöka att antända ett hörn av plasten. Beroende på om plasten brinner med en klar eller svart flamma, hur röken luktar eller om plasten inte antänds, kan den i de flesta fall typbestämmas.

Vilka plasttyper är lämpliga för kontakt med livsmedel?

Det beror på råmaterialets sammansättning, färg och tillsatsämnen. Först och främst ska materialen uppfylla olika europeiska normer, dvs. gränsvärden för migration.

Är plast kemikalieresistent?

Det finns stor skillnad mellan plastmaterialens kemikalieresistens. De flesta fluorplastmaterial och andra enstaka plasttyper uppvisar riktigt god kemikalieresistens mot syra, baser och lösningsmedel. Men som huvudregel ska kemikalietyp, koncentration och temperatur anges för kunden för att ge information om kemikalieresistensen.

Är plast lämpligt i fuktig miljö?

De flesta plasttyper är lämpliga för fuktig miljö, men det är skillnad på hur mycket fukt olika material absorberar.

Gulnar plast i solen?

Om det inte är UV-stabiliserat, så kan det gulna.

Är plast slagtåligt?

Många typer är mycket slagtåliga vid rumstemperatur. Jämfört med vanligt glas är polykarbonat ca 250 gånger slagtåligare och gjuten akryl ca 10 gånger mer slagtåligt.

Din professionella sparringpartner

Vårt kompetenta säljteam står redo att ge dig råd om val av material, så att du är säker på att få precis rätt material för ditt ändamål.